Αναστασιματάριον νέον αργόν και σύντομον

Αναστασιματάριον νέον αργόν και σύντομον
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Αναστασιματάριον νέον αργόν και σύντομον (EL)

Ορθόδοξος Ελληνική Εκκλησία (EL)

Σπάνια παρτιτούρα βυζαντινής μουσικής. Σελ. 609, σχήματος 8ου. Περιέχει το αργοσύντομο (στιχηραρικό) και σύντομο (ειρμολογικό) Αναστιματάριο κ.ά. Στη σελ. [1]-440 το στιχηραρικό Αναστασιματάριο. Από σελ. [441]-538 το σύντομο ειρμολογικό Αναστασιματάριο, με συνεχή αρίθμηση και δίχως ιδιαίτερη προμετωπίδα. Στην αρχή τα εξής: Αναστασιματάριον Σύντομον Ιωάννου Πρωτοψάλτου της του Χ. Μ. Εκκλησίας, σελ. [539]-541 αντί Τιμιωτέρας, η ΄Θ ωδή της Κυριακής των Βαϊων, Θωμά, Αναλήψεως, σελ. [547]-564 οι ακολουθίες του Ακαθίστου, της μικρής και μεγάλης παράκλησης, σελ. [598]-602 μάθημα σύντομον, σελ. [603]-607 καταβασίες σε διπλό χρόνο. Σελ. [608]-609 "Πίναξ των περιεχομένων". Πλήρης τίτλος: Αναστασιματάριον νέον αργόν και σύντομον : περιέχον τα Αναστάσιμα του Εσπερινού, Όρθρου, Λειτουργίας μετά των Αναστασίμων Κανόνων, αργών Καταβασιών, Τιμιωτέρων συντόμων, Εωθινών μετά των Αναστασίμων Κανόνων, αργών Καταβασιών, Τιμιωτέρων συντόμων, Εωθινών μετά των Δοξολογιών αυτών, Κατανυκτικών, Μαρτυρικών, Νεκρωσίμων, των τριών ενάτων Ωδών των Βαϊων, της Κυριακής του Θωμά, της Αναλήψεως και των τριών Κανόνων, του Ακαθίστου, των Παρακλήσεων, έτι δε και τας Καταβασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου εις διπλούν χρόνον / μελοποιηθέν υπό Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου και Ιωάννου Πρωτοψάλτου της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Θεωρήσαντος επιμελώς και ανακαθάραντος τούτο · νυν το έννατον εκδίδοται υπό του υιού αυτού Δ. Ιωάννου Πρωτοψάλτου. (EL)

Ιωάννης, ο Βυζάντιος, Πρωτοψάλτης (EL)
Πέτρος Λαμπαδάριος, ο Πελοποννήσιος (EL)

Παρτιτούρα (EL)

Εν Κωνσταντινουπόλει [Κωνσταντινούπολη] (EL)

2018-07-05T08:54:49Z


1905





Συλλογή σπάνιων βιβλίων βυζαντινής μουσικής (EL)
Βιβλία Βυζαντινής μουσικής - Books of Byzantine music (EL)

Εκ του Πατριαρχικού Τυπογραφείου [Πατριαρχικό Τυπογραφείο] (EL)

Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"
CC BY-NC

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

http://hdl.handle.net/123456789/5477



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.