Αναστασιματάριον νέον αργοσύντομον

Αναστασιματάριον νέον αργοσύντομον
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Αναστασιματάριον νέον αργοσύντομον (EL)

Ορθόδοξος Ελληνική Εκκλησία (EL)

Σπάνια παρτιτούρα βυζαντινής μουσικής. Σελ. στ΄+315, σχήματος 8ου μικρού. Περιέχει τα του Αναστασιματαρίου στη γραφή του Γ. Λεσβίου. Στη σελ. [γ΄]- ε' "Προς τους Μουσικολογίους, και τους φιλομούσους ομογενείς", σελ. 1-228 το Αναστασιματάριο (Κεκραγάρια-αργοσύντομο και σύντομο ειρμολογικό-στιχολογία, εσπέρια, καθίσματα, αντίφωνα, αίνοι, μαρτυρικό), σελ. [299]-269 "Αρχή του Ι' Τρόπου εκ του εβδόμου μελοποιηθέντος κατά προτροπήν του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Φωκίδος Κυρίου Νεοφύτου, παρά Γεωργίου Λεσβίου εφευρέτου της μεθόδου εις το λεγόμενον περσιστί μακάμ πεστεγκιάρ ("ο ήχος Βαρύς εκ του Ζω), σελ. 270-289 το πρώτο εξαποστειλάριο και τα εωθινά, σελ. 290-301 τα "τυπικά της θείας λειτουργίας" (Π. Λαμπαδαρίου), σελ. [302]-305 "Πίναξ των περιεχομένων", σελ. [306]-307 Παροράματα, σελ. [309]-315 "Κατάλογος των φιλομούσων συνδρομητών". Σημείωση: Στο Αναστασιματάριο αυτό ακολουθείται η καθιερωμένη σειρά του περιεχομένου και της διάταξης της ύλης, εκτός του ότι προστίθεται, στο τέλος, και ο Βαρύς εκ του Ζω ως ξεχωριστός ήχος, σύμφωνα με το θεωρητικό σύστημα του Γ. Λεσβίου. Πλήρης τίτλος : Αναστασιματάριον νέον αργοσύντομον : περιέχον τα Αναστάσιμα του Εσπερινού, Όρθρου, και Λειτουργίας, μετά των ένδεκα Εωθινών εν τω τέλει/ μελοποιηθέν παρά Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου, και επιδιορθωθέν μετά προσθήκης παρά των πρωτοψάλτων της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Γρηγορίου και Κωνσταντίνου. (EL)

Γρηγόριος, ο Βυζάντιος, Πρωτοψάλτης (EL)
Γεώργιος, ο Λέσβιος (EL)
Πέτρος Λαμπαδάριος, ο Πελοποννήσιος (EL)
Κωνσταντίνος, ο Βυζάντιος, Πρωτοψάλτης (EL)
Ιερωνυμίδης, Νικόλαος (EL)

Παρτιτούρα (EL)

Εν Αθήναις [Αθήνα] (EL)

2018-07-05T08:55:05Z


1840





Συλλογή σπάνιων βιβλίων βυζαντινής μουσικής (EL)
Βιβλία Βυζαντινής μουσικής - Books of Byzantine music (EL)

Εκ της τυπογραφίας Δ. Παπαδόπουλου και Ι. Λεωνίδου (EL)

Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"
CC BY-NC

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

http://hdl.handle.net/123456789/5484



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.