Aya Sofia Constantinople, As recently restored by Order of H.M. the Sultan Abdul Medjid

Aya Sofia Constantinople, As recently restored by Order of H.M. the Sultan Abdul Medjid

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη   

Αποθετήριο :
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη - Ψηφιακή Βιβλιοθήκη   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Aya Sofia Constantinople, As recently restored by Order of H.M. the Sultan Abdul Medjid

Gaspard Fossati

Πηγή: Travelogues, Ιόλη Βιγγοπούλου (EL)
Στα 1852, μετά την αποπεράτωση των έργων και τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια της Αγίας Σοφίας (13 Ιουλίου 1849), δημοσίευσαν στο Λονδίνο τη συγκεκριμένη έκδοση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από λιθογραφίες, με εντυπωσιακές απόψεις από το εσωτερικό του μνημείου, το οποίο από το 1453 λειτουργούσε ως τέμενος. Η έκδοση προλογίζεται με μικρό ιστορικό των αρχιτεκτονικών φάσεων του κτηρίου, και τις λιθογραφίες υπογράφει ο Louis Haghe. (EL)
Στα 1847 ο σουλτάνος Αμπντούλ Μετζίντ ανέθεσε στους αδελφούς Fossati τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στην Αγία Σοφία, καθώς το μνημείο δεν είχε συντηρηθεί για αιώνες. Τα έργα, που διήρκεσαν δύο χρόνια και στα οποία εργάστηκαν περισσότεροι από οκτακόσιοι εργάτες, περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, ενίσχυση του θόλου και των παράπλευρων ημιθολίων, καθαρισμό των ψηφιδωτών, αντικατάσταση των πολυελαίων, ανακαίνιση του μιχράμπ και του μιμπάρ, ενώ προστέθηκαν στους τέσσερις πεσσούς οι τεράστιοι κυκλικοί πίνακες με τα καλλιγραφικά στοιχεία. (EL)
O Gaspare Fossati (1809-1883) και ο αδελφός του Giuseppe Fossati (1822-1891), γόνοι αρχιτεκτόνων, γεννήθηκαν στην Ελβετία και σπούδασαν στη Βενετία και στο Μιλάνο. (EL)


Λονδίνο (EL)


1852




P. & C. Colhaghi

Κείμενο/PDF

Γαλλική γλώσσα

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.