Ο σύλλογός μας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Ο σύλλογός μας

Άγνωστος
Άγνωστος (EL)

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός ιδρύθηκε το 1865 από τα παιδιά του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου. Το όνομα «Παρνασσός» δόθηκε , καθώς κατά την παράδοση ο Παρνασσός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και τις Μούσες και σκοπός του Συλλόγου ήταν να αποτελέσει ένα πανελλήνιο πνευματικό κέντρο. Το 1875 ο Φιλολογικός Σύλλογος αναγνωρίστηκε με Βασιλικό Διάταγμα ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η δράση του έως τότε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είχε συνδεθεί με πάνω από 80 επιστημονικά Σωματεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Σε όλα τα χρόνια της λειτουργία του συλλόγου η οικονομική συμβολή αρκετών φορέων της Πολιτείας αλλά και σημαντικών προσώπων αποτέλεσε την πηγή για την ανάπτυξη του Συλλόγου. Αξιοσημείωτη επιβράβευση για το έργο του έλαβε ο Σύλλογος το 1926 από την Ακαδημία Αθηνών με την απονομή του Αργυρού Μεταλλίουγια την έως τότε κοινωνική και επιστημονική του δράση.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

0085-11624
Image

Ελλάδα


2015


εσωτερικοί χώροι
πολιτισμός
διακόσμηση
αρχιτεκτονική


Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

http://services.lsparnas.evolution-isa.gr/lsparnas/item/35
http://hdl.handle.net/11725/0005000035



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.