Αντίγραφον διαθήκης Αμαλίας Γαρουφάλου

Αντίγραφον διαθήκης Αμαλίας Γαρουφάλου
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Αντίγραφον διαθήκης Αμαλίας Γαρουφάλου

Μ. Κομίλης

Πρόκειται για χειρόγραφη δισέλιδη διαθήκη που έχει συνταχθεί στο Μανταμάδο Λέσβου, στις 7 Ιανουαρίου του 1904. Σύμφωνα με το έγγραφο η Αμαλία Γαρουφάλου, θέλοντας να συντάξει τη διαθήκη της, κάλεσε στο σπίτι τον γραμματέα της δημογεροντίας, τον Μ.Κομίλη, μαζί με τον ιερέα Συμεών Φωτιάδη και τους μάρτυρες, Δημήτριο Ευστρατίου και Ελευθέριο Αποστόλου. Σύμφωνα με τη διαθήκη της ορίζει ως κληρονόμους τον Ευστράτιο,ανιψιό της, από την αδελφή της Καλλιόπη, τα ορφανά από τον αποβιώσαντα αδελφό της, Σωτήριο Αννούδα και Στυλιανή, την αδελφή της Καλλιόπη, τα ορφανά από την απεβίωσα αδελφή της Κλεοπάτρα,τα ορφανά από την αδελφή της Αθηνά καθώς και τον ανάδεκτον της, Γαρουφάλου Απόστολο, καθώς και την μητέρα αυτού και ανιψιά της, Στυλιανή. Στην ερώτηση του γραμματέα, εάν έχει κάτι να δωρίσει ως φιλανθρωπία και αγαθοεργία, ορίζει τα εξής:α.Στην εκκλησιά των Παμμέγιστων Ταξιάρχων, δωρίζει ένα ελαιόκτημα,στα σχολειά της κοινότητας δωρίζει τρία μετζήκια,στην κοινότητα του Μανταμάδο πέντε μετζήκια ενώ τέλος, στον αρχιερέα της κοινότητας δωρίζει πέντε μετζήκια. Στο τέλος του εγγράφου ακολουθούν όλες οι υπογραφές των εμπλεκομένων. Στην αρχή της διαθήκης,πάνω από τον τίτλο υπάρχει η επικύρωση του εγγράφου από την Ιερά Μητρόπολη Μυθήμνης.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Ελαιόκτημα
Χειρόγραφο έγγραφο
Μετζήκια
Μανταμάδος Λέσβου
Κληρονομικό δίκαιο
Σχολεία
Κληρονομιά
Αγαθοεργία


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.