Αντίγραφον Διανεμητηρίου-Διανεμητήριο περιουσίας της Σταυρούδας Δούκα, συζύγου Ν.Αμπατζή

Αντίγραφον Διανεμητηρίου-Διανεμητήριο περιουσίας της Σταυρούδας Δούκα, συζύγου Ν.Αμπατζή
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Αντίγραφον Διανεμητηρίου-Διανεμητήριο περιουσίας της Σταυρούδας Δούκα, συζύγου Ν.Αμπατζή

Ε. Αναγνώστου

Πρόκειται για χειρόγραφο έγγραφο διανεμητηρίου,που συντάχθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1895 στο Μανταμάδο Λέσβου, προκείμενου να διαμοιραστεί η περιούσια της Σταυρούδας Δούκα συζύγου Ν.Αμπατζή στους κληρονόμους της. Σύμφωνα με το έγγραφο,τα αδέλφια της,Γεώργιος και Παναγιώτης θα λάβουν από τον αδελφό τους,Δημήτριο,δεκατέσσερα μετζήκια. Οι αδελφές της, Φανίτσα και Ουρανία θα λάβουν τα κτήματα στην περιοχή Χλώρη και Λαγγάδια καθώς και οχτώ μετζήκια που θα δοθούν πάλι από τον αδελφό τους Δημήτριο.Ο αδελφός της,Δημήτριος,θα λάβει τα κτήματα στην περιοχή Σωτήρα και το περιβολή στην περιοχή Πλατανιά. Τα ορφανά της αδελφής της Μαρίας, οι Στυλιανός και Αννούδα, θα λάβουν το κτήμα στην περιοχή Καβακλή.Στο τέλος του έγγραφου υπάρχουν οι υπογραφές όλων των παραπάνω κληρονόμων καθώς των μαρτύρων,της Δημαρχίας κάτω από την οποία υπάρχει και οθωμανική σφραγίδα και τέλος υπογραφή και του γραμματέα.

Διανεμητήριο

https://sws.geonames.org/257827/
Μανταμάδο Λέσβου



Χειρόγραφο έγγραφο
Κληρονομικό δίκαιο
Αδελφή
Ορφανά
Κοινότητα Μανταμάδου
Διανομή κληρονομιάς
Κτήματα
Αδελφός
Αργυρά μετζήκια


Κείμενο/PDF

1 σελίδα

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.