Πρακτικό απόφασης που αφορά τρόπους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους

Πρακτικό απόφασης που αφορά τρόπους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Πρακτικό απόφασης που αφορά τρόπους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους

Άγνωστος

Πρόκειται για δισέλιδο έγγραφο που συντάχθηκε στην κοινότητα Μανταμάδο Λέσβου, στις 2 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1904, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αποπληρωμής του δημοσίου χρέους. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται, σε όσους έχουν ελιές να δίνουν το 2% της παραγωγής τους, όσοι έχουν και χορτοχώραφα, εκτός από το παραπάνω ποσό, οφείλουν να δώσουν κάτι και από αυτήν την ασχολία τους, αναλόγως των εργασιών τους.Οι μη έχοντες κτήματα μπορούν να δίνουν ο καθένας ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες τους. Ακολουθούν οι υπογραφές της επιτροπής και της Δημογεροντίας, ενώ έπεται η απόφασή, ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα έχουν βάθος τετραετίας, ενώ παράλληλα καλούνται και οι επίτροποι των εκκλησιών να συμβάλουν για τον σκοπό αυτό. Στο τέλος της πρώτης σελίδας γίνεται αναφορά ότι σε περίπτωση που το χρέος αποπληρωθεί νωρίτερα της τετραετίας, οι Δημογέροντες και η επιτροπή οφείλουν να βρουν τον πιο κατάλληλο τρόπο ώστε να χρησιμοποιήσουν το πλεόνασμα. Η δεύτερη σελίδα κλείνει με τις υπογραφές των μελών της επιτροπής καθώς και της Δημογεροντίας.

Πρακτικό

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/

1904-01--2
1904-02-06


Δημογέροντες
Χειρόγραφο έγγραφο
Μανταμάδος Λέσβου
Ελιές
Αποπληρωμή Δημοσίου Χρέους
Παραγωγή
Χορτοχώραφα
Εκκλησία
Επιτροπή Χρέους
Πλεόνασμα
Δημόσιο Χρέος


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.