Αντίγτραφον Διαθήκης-Διαθήκη του Νικ.Τουκαλά

Αντίγτραφον Διαθήκης-Διαθήκη του Νικ.Τουκαλά
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Αντίγτραφον Διαθήκης-Διαθήκη του Νικ.Τουκαλά

ΠαραασκευαΪδης, Γεώργιος

Πρόκειται για δισέλιδη χειρόγραφη διαθήκη, που συντάχθηκε στην κοινότητα Μανταμάδο Λέσβου στις 26 Απριλίου του 1896. Σύμφωνα με τη διαθήκη του αφήνει στους κληρονόμους τα εξής: Στην ψυχοκόρη του την Στυλιανή, αφήνει ένα χορτοχώραφο στη θέση Κουτρός και το 1/4 της πλάτης της κείμενης στη θέση Αχλάδες. Στον εγγονό του, Δημήτριο αφήνει το επάνω περιβολή στη θέση Κουτρός. Στην θυγατέρα του Μαρία αφήνει ένα ελαιοχώραφο στη θέση Αχλάδες, τα 3/4 της πλάτης της κείμενης στη θέση Αχλάδες, ένα χωράφι στη θέση Πεδή, το αμπέλι στην θέση Πεδή, την πλάτη με λευκιώνα στη θέση Κουτρός καθώς και την οικία του στην περιοχή Κονάκι, με όλα τα έπιπλα, με τον όρο πως όσο ζει η σύζυγος του θα μένει εκεί. Τα μελίσσια θα τα μοιραστούν η Στυλιανή με την Μαρία. Τέλος η Μαρία οφείλει να δώσει στους υπολοίπους συγγενείς από ένα άργυρο μετζήκι, ενώ στην εκκλησιά των Ταξιάρχων αφήνει πενήντα γρόσια, είκοσι γρόσια για τα σχολειά της κοινότητας, στην εκκλησιά του Αγίου Βασιλείου πενήντα γρόσια, στην κοινότητα για τα νερά και τους δρόμους αφήνει πενήντα γρόσια, εις τον Άγιο Μηθύμνης πενήντα γρόσια. Τέλος ορίζει ως εκτελεστές της διαθήκης τον Π. Κομίλη και τον Αβαγιαννό Αβαγιάννη. Στο τέλος της διαθήκης υπάρχουν οι υπογραφές των μαρτύρων και του γραμματέα.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/

1986-04-26


Χειρόγραφο έγγραφο
Μανταμάδος Λέσβου
Ελαιοχώραφα
Κληρονομικό δίκαιο
Θάνατος
Σχολεία
Διαθήκη
Χορτοχώραφα
Κληρονόμοι
Περιουσία
Εκκλησία
Μελίσσια


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.