Αντίγραφον Διαθήκης Παρασκευά Τιτγάρη

Αντίγραφον Διαθήκης Παρασκευά Τιτγάρη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Αντίγραφον Διαθήκης Παρασκευά Τιτγάρη

Αναγνώστου, Ε

Πρόκειται για δισέλιδη χειρόγραφη διαθήκη που συντάχθηκε στο Μανταμάδο Λέσβου στις 12 Οκτωβρίου του 1904 για λογαριασμό του Π.Τιτγάρη. Σύμφωνα με την επιθυμία του αφήνει στις εκκλησιές του Αγίου Βασιλείου και Αγίου Μηθύμνης από πέντε αργυρά μετζήκια και άλλα πέντε στα σχολεία της κοινότητας. Στα παιδιά του Ελευθέριο και Μαρία αφήνει δυο ελαιοκτήματα. Στα εγγόνια του Ευφροσύνη, Αικατερίνη και Αριστείδη ένα χωράφι. Στον εγγονό του Μιχαήλ αφήνει το μαγαζί του στην συνοικία Αγίου Βασιλείου. Στην εγγονή του Αθηνά αφήνει την οικία του. Στο τέλος της διαθήκης ακολουθούν οι υπογραφές των μαρτύρων, της Δημογεροντιας και του γραμματέα, ενώ κάτω δεξιά υπάρχει η υποσημείωση ότι η διαθήκη καταχωρήθηκε και στην ιερά μητρόπολη Μηθύμνης στις 15 Οκτωβρίου του 1904 με αριθμό πρωτοκόλλου 57.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Χειρόγραφο έγγραφο
Μανταμάδος Λέσβου
Κληρονομικό δίκαιο
Μαγαζί
Οικία
Διαθήκη
Σχολεία
Ελαιοκτήματα
Κληρονόμοι
Περιουσία
Εκκλησία
Διανομή περιουσίας


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.