Διαθήκη Παναγιώτη Φ.Χριστοφαγεϊζ

Διαθήκη Παναγιώτη Φ.Χριστοφαγεϊζ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Διαθήκη Παναγιώτη Φ.Χριστοφαγεϊζ

Κομίλης, Μ

Πρόκειται για δισέλιδο έγγραφο που συντάχθηκε στην κοινότητα Μανταμάδο Λέσβου, στις 4 Οκτωβρίου του 1902 για λογαριασμό του Π.Χριστοφαγεϊζ. Σύμφωνα με το έγγραφο η περιουσία του, η οποία είναι ένα κτήμα στη θέση Λαγκάδα και ένα περιβόλι στην ίδια θέση, ένα κτήμα στη θέση Πλατάνι, ένας βαμβακότοπος στη θέση Λειβάδια τα κληροδοτεί όλα τα παραπάνω στις δυο του κόρες και την Αθηνά και την Ασπασία, εκτός από το κτήμα στη θέση Λαγκάδα, το οποίο από σήμερα το παραχωρεί στην κόρη του Αθηνά. Στην εκκλησιά των Ταξιάρχων αφήνει τρία μετζήκια, όπως επίσης αφήνει άλλα τρία στα σχολειά της κοινότητας,τρία στα νερά της κοινότητας και άλλα τρία μετζήκια στον αρχιερέα Μηθύμνης. Τέλος ορίζει ως εκτελεστές της διαθήκης του, τους Δημήτριο Αποστόλου και Ελευθέριο Ευστρατίου.Στο τέλος του εγγράφου υπάρχουν οι υπογραφές των μαρτύρων, της Δημογεροντιας και του γραμματέα,ενώ στην αρχή του εγγράφου, επάνω δεξιά, υπάρχει η σημείωση ότι το έγγραφο έχει κατατεθεί και στην μητρόπολη Μηθύμνης.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Χειρόγραφο έγγραφο
Κληρονομικό δίκαιο
Σχολεία
Κληρονόμοι
Περιουσία
Κτήματα
Δημογέροντες
Νερά
Μανταμάδος Λέσβου
Μετζήκια
Διαθήκη
Εκκλησία
Βαμβακότοπος


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.