Διαθήκη Κατίνας Δ.Χατζηευστρατίου

Διαθήκη Κατίνας Δ.Χατζηευστρατίου
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Διαθήκη Κατίνας Δ.Χατζηευστρατίου

ΠαραασκευαΪδης, Γεώργιος

Πρόκειται για χειρόγραφο έγγραφο που συντάχθηκε στην κοινότητα Μανταμάδο Λέσβου, στις 1 Μαΐου του 1897, για λογαριασμό της Κατίνας Δ.Χατζηευστρατίου, συζύγου Αποστόλου Βάλια. Σύμφωνα με το έγγραφο κληροδοτεί την περιουσία της ως εξής : Την οικία της, στην συνοικία Χατζηαποστόλου, την κληροδοτεί στην ανιψιά της Αννούδα. Ένα ελαιόκτημα στην θέση Χαλατούδες και ένα στην θέση Λειβάδια τα κληροδοτεί στα τρία ανίψια της. Ένα ελαιόκτημα στην θέση Χαλατούδες το κληροδοτεί στον αδελφό της Νικόλαο. Ένα ελαιόκτημα στη θέση Άγιος Στέφανος το κληροδοτεί στα αδέλφια της Νικόλαο και Μαρία. Ενώ τέλος ορίζει το πόσο των τριάντα μετζηκίων για τις εκκλησίες, τα σχολεία και τα νερά της κοινότητας. Τέλος ορίζει ως εκτελεστές της διαθήκης της, τους Ελευθέριο Αποστόλου και τον Στυλιανό Ε. Παρασκευαϊδη. Στο τέλος του εγγράφου υπάρχουν οι υπογραφές των μαρτύρων.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Χειρόγραφο έγγραφο
Νερά
Μανταμάδος Λέσβου
Μετζήκια
Κληρονομικό δίκαιο
Οικία
Σχολεία
Διαθήκη
Ελαιοκτήματα
Κληρονόμοι
Περιουσία
Εκκλησία


Κείμενο/PDF

1 σελίδα

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.