Γράμμα του οικουμενικού πατριάρχη Aντωνίου Δ΄για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της πατριαρχικής σταυροπηγιακής μονής Παντοκράτορος, τη ρύθμιση των σχέσεών της με τους πατριαρχικούς εξάρχους και τους κανόνες εγκαταβίωσης των μοναχών

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
In Copyright (InC)

Σε καθεστώς Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Περιορισμένη Χρήση
κοινοποιήστε το τεκμήριοΓράμμα του οικουμενικού πατριάρχη Aντωνίου Δ΄για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της πατριαρχικής σταυροπηγιακής μονής Παντοκράτορος, τη ρύθμιση των σχέσεών της με τους πατριαρχικούς εξάρχους και τους κανόνες εγκαταβίωσης των μοναχών (EL)
Letter of the ecumenical patriarch Anthony IV concerning independence of the patriarchal stavropegion monastery of Pantokratoros monastery, arrangement of its relationships with the patriarchal exarchs and regulation of the settlement of the monks (EN)

Επικυρωμένο αντίγραφο. Συντομογραφίες αρκετές. Ορθογραφικά σφάλματα ελάχιστα. Το έγγραφο επικυρώνεται από τους μητροπολίτες Κυζίκου Ματθαίο, Νικομήδειας και έξαρχο πάσης Βιθυνίας Μακάριο και Μηδείας Ματθαίο. Γραφέας ο ίδιος με εκείνον του σύγχρονου με το πρωτότυπο επικυρωμένου αντιγράφου του Χρυσόβουλλου λόγου του αυτοκράτορα Μανουήλ Β? Παλαιολόγου που επικυρώνει την οριοθέτηση των εδαφών του μετοχίου της μονής Παντοκράτορος στο Άνω Χωρίον Λήμνου (1396), Διαστάσεις: 540 Χ 330, Ύλη γραφής: Μεμβράνη, Χρώμα μελάνης: Καστανό, Διατήρηση: Καλή, (EL)

Έγγραφο, χειρόγραφο (EL)

Άγιον Όρος , Μ. Παντοκράτορος (EL)
Βυζαντινά - Μεταβυζαντινά έγγραφα (EL)
Αρχεία (EL)
Λυτό έγγραφο (EL)


http://pandektis.ekt.gr/pandektis/handle/10442/121222
http://hdl.handle.net/10442/01/121222
Αρχείο Μ. Παντοκράτορος Α 14, σ. 7 [αριθ. 93]

Εικόνα

Ελληνική γλώσσα

Μ. Παντοκράτορος (EL)

http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.