Επιστολή του Αλέξανδρου Κανάρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με τη λειτουργία του συνδέσμου "Δημοκρατική Άμυνα", στις προσπάθειες διάλυσής του και στις απόψεις της ομότιτλης εφημερίδας του συνδέσμου.

Επιστολή του Αλέξανδρου Κανάρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με τη λειτουργία του συνδέσμου
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Αλέξανδρου Κανάρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με τη λειτουργία του συνδέσμου "Δημοκρατική Άμυνα", στις προσπάθειες διάλυσής του και στις απόψεις της ομότιτλης εφημερίδας του συνδέσμου. (EL)

Κανάρης Αλέξανδρος (EL)

Αναφέρεται στη λειτουργία της Δημοκρατικής Άμυνας ως οργάνωσης πολιτειακής και όχι πολιτικής, αμέτοχης κομμάτων, με καθήκον την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επίσης, αναφέρεται στις απόψεις της ομότιτλης εφημερίδας, στην αδιαφορία των βουλευτών του κόμματός τους μετά την αποχή τους από τη Βουλή και στην έλλειψη στήριξης του συνδέσμου "Δημοκρατική Άμυνα". Τέλος, στις προσπάθειες διάλυσης του συνδέσμου και στο ενδεχόμενο παραίτησής του από πρόεδρος. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1934 Αύγουστος 3 (EL)


Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Οργανώσεις (EL)
Πολίτευμα (EL)
Πανελλήνιος Δημοκρατική Άμυνα (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου - Κατάλοιπα Μαρίκας Βενιζέλου~Φάκελος 3~035



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.