Σημαία με τη φράση "ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ Σ. Μπατάκης. 1876" και με μεταλλικό σταυρό

Σημαία με τη φράση
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Σημαία με τη φράση "ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ Σ. Μπατάκης. 1876" και με μεταλλικό σταυρό (EL)

Η σημαία πιθανώς κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί κατά την κρητική επανάσταση του 1878, καθώς ως χρονολογία κατασκευής της αναγράφεται το 1876. Προέρχεται από το αρχείο του Στυλιανού Μπατάκη, οπλαρχηγού της περιοχής Καμισιανών και Ραπανιανών Κισάμου Χανίων και δημάρχου Κολυμβαρίου (1899). (EL)
Σημαία από βαμβακερό ύφασμα υπόλευκου χρώματος, σχεδόν τετράγωνου σχήματος. Στο κέντρο της είναι κεντημένη με κλωστή κόκκινου χρώματος η φράση "ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ" και λίγο πιο κάτω το όνομα "Σ. Μπατάκης" και η χρονολογία "1876". Υπάρχουν ίχνη πως οι τέσσερις γωνίες της σημαίας ήταν καλυμμένες με ύφασμα μπλε χρώματος, το οποίο όμως δεν έχει σωθεί. Ο μεταλλικός σταυρός φέρει στο κάτω μέρος του οπή, όπου στηριζόταν ο ιστός της. (EL)

Χρηστικά: Αντικείμενο (EL)


1876



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο - Οικία "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"~Συλλογή Μουσειακού Υλικού~03: Αντικείμενα~03:033:2009



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.