Τηλεγράφημα της Γενικής Διοίκησης Κρήτης προς τον Σ. Βενιζέλο με το οποίο μεταφέρει τηλεγράφημα του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση στο Νομό Χανίων.

Τηλεγράφημα της Γενικής Διοίκησης Κρήτης προς τον Σ. Βενιζέλο με το οποίο μεταφέρει τηλεγράφημα του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση στο Νομό Χανίων.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα της Γενικής Διοίκησης Κρήτης προς τον Σ. Βενιζέλο με το οποίο μεταφέρει τηλεγράφημα του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση στο Νομό Χανίων. (EL)

Γενική Διοίκηση Κρήτης (EL)

Αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Μητσοτάκη σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Χανίων εξαιτίας της απεργίας των αγροτών, που συνεχίζεται με επιτυχία, και την προκήρυξη απεργίας από τους επαγγελματοβιοτέχνες. Επίσης, επισημαίνει την παρελκυστική τακτική του Κομμουνιστικού Κόμματος και το χαμηλό ηθικό των νομιμοφρόνων. Τέλος, ζητεί ως απολύτως αναγκαία την έλευση του Γύπαρη για συνεννόηση με τον Τούντα. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)


<1947> Μάρτιος 5 (EL)


Κινήματα Εργατικά (EL)
Στρατός Διοίκηση (EL)
Χανιά (EL)
Βενιζέλος Σοφοκλής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης (EL)
Απεργία αγροτών Κρήτης (EL)
Γύπαρης Παύλος 1882-1966 (EL)
ΚΚΕ (EL)
Μητσοτάκης Κωνσταντίνος 1918- (EL)
Στρατιωτική κατάσταση στην Κρήτη (EL)
Τούντας Υποστράτηγος - Στρατιωτικός Διοικητής Κρήτης (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 015~159



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.