Επιστολή του Ελ. Βενιζέλου προς τον Γ.Α. Κοντομίχαλο σχετικά με την άρνηση του Γεωργίου να δεχθεί την πρόταση του με την οποία θα αποδείκνυε τον ισχυρισμό του ότι θα επανέλθει ως βασιλιάς όλων των Ελλήνων.

Επιστολή του Ελ. Βενιζέλου προς τον Γ.Α. Κοντομίχαλο σχετικά με την άρνηση του Γεωργίου να δεχθεί την πρόταση του με την οποία θα αποδείκνυε τον ισχυρισμό του ότι θα επανέλθει ως βασιλιάς όλων των Ελλήνων.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ελ. Βενιζέλου προς τον Γ.Α. Κοντομίχαλο σχετικά με την άρνηση του Γεωργίου να δεχθεί την πρόταση του με την οποία θα αποδείκνυε τον ισχυρισμό του ότι θα επανέλθει ως βασιλιάς όλων των Ελλήνων. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)

Αναφέρεται στην άρνηση του Γεωργίου να αξιώσει την αντικατάσταση της επαναστατικής κυβέρνησης Κονδύλη από άλλη κοινής συναίνεσης Δημοκρατικών και βασιλικών της μόνης, δηλαδή, λύσης που θα αποδείκνυε ότι θα επανέλθει ως βασιλιάς όλων των Ελλήνων και όχι μερικών κομμάτων. Επίσης, διατυπώνει την ευχή να αποδειχτεί ότι ο ίδιος και οι Δημοκρατικοί πλανώνται και να βρεθούν μπροστά στην ευχάριστη έκπληξη να δουν τον Γεώργιο βασιλιά όλων των Ελλήνων. (EL)
Βλ. έγγραφο με αριθμό εισαγωγής 226-36-27. (EL)

Επιστολή (EL)

Παρίσι (EL)


1935 Οκτώβριος 19 (EL)


Κοντομίχαλος Γεράσιμος Α. (EL)
Παλινόρθωση της βασιλείας (1935) (EL)
Κυβέρνηση Γ. Κονδύλη 1935 (EL)
Εσωτερική κατάσταση Ειρήνευση, συμφιλίωση (EL)
Συμφιλίωση (EL)
Πολιτειακό ζήτημα (EL)
Πολιτική Δημοψήφισμα (EL)
Γεώργιος Β΄ Βασιλιάς της Ελλάδας 1890 - 1947 (EL)
Δημοκρατικοί της Ελλάδας (EL)
Κυβέρνηση Δικτατορική (EL)
Κονδύλης Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελλάδας (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 036~33



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.