Άρθρο του Ε.Βενιζέλου σχετικά με τη διαίρεση του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, που προκάλεσε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Άρθρο του Ε.Βενιζέλου σχετικά με τη διαίρεση του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, που προκάλεσε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Άρθρο του Ε.Βενιζέλου σχετικά με τη διαίρεση του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, που προκάλεσε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936) (EL)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις πρωϊνές εφημερίδες. Είναι το πρώτο μέρος του εγγράφου με αριθμό εισαγωγής 309/7. Υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις. (EL)
Αναφέρει οτι στην Ελλάδα επικρατεί κακή πολιτική κατάσταση. Αναζητά τα αίτια και αναφέρεται στη διαίρεση, που προκάλεσε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Αναφέρει την βασιλική πολιτική και την πολιτική του Κόμματος των Φιλελευθέρων στο ζήτημα της εξόδου της Ελάδας στον πόλεμο και τους λόγους για τους οποίους η πολιτική της ουδετερότητας ήταν αδύνατη από ηθική και εθνική άποψη. (EL)

Άρθρο (EL)


1934 Οκτώβριος 11 (EL)


Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 309~06



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.