Ομιλία του Ε.Βενιζέλου σε εκδήλωση της Πανελληνίου Δημοκρατικής Άμυνας επ' ευκαιρία της δέκατης επετηρίδας από την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ομιλία του Ε.Βενιζέλου σε εκδήλωση της Πανελληνίου Δημοκρατικής Άμυνας επ' ευκαιρία της δέκατης επετηρίδας από την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ομιλία του Ε.Βενιζέλου σε εκδήλωση της Πανελληνίου Δημοκρατικής Άμυνας επ' ευκαιρία της δέκατης επετηρίδας από την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)

Εκθέτει τα τα κατορθώματα της Δημοκρατίας στους τομείς της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, της δικαιοσύνης. Θεωρεί ανησυχητικό το ότι ο Π.Τσαλδάρης δεν εισηγήθηκε την έκδοση διαγγέλματος προς το λαό, εξαίροντας τη συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας του νέου πολιτεύματος. Καλεί την Κυβέρνηση να προασπίσει το δημοκρατικό πολίτευμα και να παραιτηθεί από την ιδέα της ριζικής μεταβολής της στρατιωτικής επετηρίδας. (EL)

Ομιλία (EL)


1934 Μάρτιος (EL)


Ελληνική Κυβέρνηση (EL)
Τσαλδάρης, Παναγής- 1868-1936 (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 306~104



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.