Φλασκί
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Φλασκί (EL)
Flask (EN)

Φλασκί. Σώμα ωοειδές. Λαιμός κοντός, σωληνωτός, που απολήγει σε οριζόντιο χείλος. Βάση χαμηλή, μόλις δακτυλιόσχημη, επίπεδη. Έξι ταινιωτές, ημικυκλικές λαβές (θηλιές) υπάρχουν ανά τρεις αντιδιαμετρικά στο σώμα. Γραπτή διακόσμηση πράσινου χρώματος κοσμεί τις δύο όψεις του αγγείου. Στη μία όψη μεγάλη σπείρα που δεξιά φέρει κάθετο κόσμημα με δυο σειρές εφαπτόμενων ελλειπτικών και κυκλικών μοτίβων. Στο πάνω μέρος, σειρά από οριζόντιες παράλληλες πινελιές, μέχρι το χείλος. Στην αντίθετη όψη του αγγείου κυκλικό κόσμημα με πινελιές κάθετες περιμετρικά εν είδει ακτίνων. Στο πάνω μέρος του οριζόντιες, παράλληλες πινελιές, που σταματούν κάτω από το χείλος. Υπόλευκο επίχρισμα καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια. Υποπράσινη εφυάλωση καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Chania (EN)

Φλασκί (EL)
Pilgrim flask (EN)

Πηλός καστανός ανοικτός (EL)
Light brown clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Διάμετρος: 8.0 εκ. Πλάτος: 2.2 εκ. Ύψος: 17.5 εκ. (EL)


1400 AD - 1599 AD



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Y2DLG6



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.