Λεκάνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Λεκάνη (EL)
Lekanis (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)
Λεκάνη. Σώμα βαθύ με λοξά τοιχώματα, που απολήγουν σε έξω νεύον, αποστρογγυλεμένο χείλος. Βάση επίπεδη, που μόλις διακρίνεται από το σώμα. Γραπτή φυτική διακόσμηση, μπλε χρώματος καλύπτει όλη την εσωτερική επιφάνεια του αγγείου. Ελισσόμενοι βλαστοί, φύλλα και ανθεμοειδή μοτίβα αποδίδουν τη διακόσμηση, σε χρώμα μπλε γκρι κατά το μισό των φύλλων και των βλαστών, ενώ στα άλλα μισά παραμένει το υπόλευκο βάθος του επιχρίσματος. Πάνω στο χείλος, ζεύγη διπλών, λευκών γραμμών περικλείουν ταινία στην οποία αποδίδεται στικτή διακόσμηση σε σκούρο μπλε. Η ταινία είναι ανοιχτού μπλε χρώματος. Υπόλευκο επίχρισμα καλύπτει την επιφάνεια του αγγείου. Διάφανη εφυάλωση, απολεπισμένη σε μεγάλο τμήμα στην εξωτερική επιφάνεια. Διακρίνονται ασύμμετρες οπές, μικρού και μεγάλου μεγέθους, για τη συνένωση των τοιχωμάτων. Ίχνη καύσης σε ορισμένα σημεία του χείλους, εσωτερικά και εξωτερικά. Πιθανόν είναι προϊόν δυτικού εργαστηρίου. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Chania (EN)

Λεκάνη (EL)
Lekane (EN)

Πηλός κίτρινος ανοικτός (EL)
Light yellow clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Διάμετρος: 31.0 εκ. Ύψος: 4.6 εκ. (EL)


1550 AD - 1599 AD



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

EA6NLL



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.