Πινάκιο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πινάκιο (EL)
Plate (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)
Πινάκιο. Βάση επίπεδη, διαμορφωμένη στο πάχος του σώματος. Σώμα κοίλο, που απολήγει σε χείλος με αποστρογγυλεμένη απόληξη. Στο κέντρο του πυθμένα διακρίνεται τετράφυλλο κόσμημα, το οποίο εγγράφεται σε τετράπλευρο σχέδιο, τα διάχωρα του οποίου κοσμούνται με στιγμές και ελλειψοειδή μοτίβα. Γύρω από το κεντρικό κόσμημα εγγράφονται τετράφυλλα άνθη εντός κύκλων, τα διάχωρα των οποίων κοσμούνται με την αντίστοιχη διακόσμηση. Τα περιγράμματα των μοτίβων είναι χρώματος μπλε, ενώ ο χρωματισμός των άνθεων και των φύλλων είναι χρώματος κίτρινου, πράσινου και ανοιχτού καφέ. Στιλπνή, διάφανη εφυάλωση και υπόλευκο επίχρισμα καλύπτουν την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του αγγείου, με κατά τόπους απολεπίσεις. Ανήκει στην κατηγορία των "μαγιόλικων αγγείων". (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Chania (EN)

Πινάκιο (EL)
Tray (EN)

Πηλός καστανέρυθρος (EL)
Reddish brown clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Διάμετρος: 32.0 εκ. Ύψος: 5.1 εκ. (EL)


1500 AD - 1599 AD



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

4ZPGWL



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.