Η μικρή βιολίστρια
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Η μικρή βιολίστρια (EL)

Τριανταφυλλίδης Θεόφραστος (1881-1955) (EL)

Λάδι σε χαρτόνι (EL)
Τρείς γυναίκες και ένα κοριτσάκι με βιολί (EL)
Τρεις μορφές, οι δύο γυναικείες, στην δεξιά πλευρά του ζωγραφικού χώρου παρακολουθούν ένα μικρό κορίτσι που παίζει βιολί στα αριστερά. Συνθετικά σχηματίζουν δύο τρίγωνα, το ένα αντεστραμμένο με κορυφή τη μορφή με το κόκκινο ρούχο και το δεύτερο με κορυφή τη μορφή με το μαύρο. Η μικρή βιολίστρια εξαίρεται με την αυστηρή καθετότητα στ΄αριστερά, ενώ οι υπόλοιπες τρεις μορφές δημιουργούν κεντρόφυγους άξονες, που ίσως εκφράζουν την έκπληξη ή την ευχαρίστηση. Η απόδοσή τους είναι αρκετά περιληπτική και δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους. Μοιάζουν σχεδόν φασματικές. Τα χρώματα είναι γήινα και ζεστά, ενώ το κόκκινο στο κέντρο σχεδόν και το μπλε της κουρτίνας ορίζουν την κατεύθυνση του βλέμματος μας προς τη μικρή οργανοπαίκτρια. (EL)

Ζωγραφική (EL)

Λάδι

24 x 28 cm


1945-54




Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.