Διανεμητίριον -Διανεμητήριο περιουσίας

Διανεμητίριον -Διανεμητήριο περιουσίας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Διανεμητίριον -Διανεμητήριο περιουσίας

Άγνωστος

Πρόκειται για δισέλιδο χειρόγραφο έγγραφο που συντάχθηκε στην κοινότητα Μανταμάδου Λέσβου στις 19 Αυγούστου του 1897, προκείμενου τα αδέλφια Χαράλαμπος, Νικόλαος, Δημήτριος και Σαράντος Μιστακέλ μαζί με τον γαμπρό τους Στυλιανό Σ. Πανά, να διανέμουν την περιουσία της αδελφής και συζύγου Μαριγώς. Σύμφωνα με το έγγραφο η περιουσία συνιστάται σε μια[οικία] στην θέση Αγίου Βασιλείου,ένα χωράφι στη θέση Λότου και σε δυο αμπέλια , το ένα εκ των οποίων στη θέση Πεδή. Οι κληρονόμοι, αφού εξοφλήσουν τα χρέη, μπορούν να λάβουν την ακίνητη περιουσία και από το περίσσευμα θα δοθούν χίλια εκατόν είκοσι δυο γρόσια στον γαμπρό, Στυλιανό Πανά, ο οποίος δεν θα έχει εις το εξής καμιά άλλη απαίτηση, όπως επίσης και ο αδελφός Δημήτριος αφού λάβει χίλια πεντακόσια γρόσια δεν θα έχει κάποια άλλη απαίτηση. Κλείνοντας το έγγραφο αναφέρει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπόσχονται την έκδοση κουτζανίων ιδιοκτησίας στο όνομα των τριών αδελφών και λόγω ελλείψεως των Μεμούριδων(κρατικοί υπάλληλοι) συντάχθηκε το παρών έγγραφο. Στο τέλος του εγγράφου ακολουθούν οι υπογραφές όλων των εμπλεκομένων.

Διανεμητήριο

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Κουτζάνι
Χειρόγραφο έγγραφο
Μανταμάδος Λέσβου
Κληρονομικό δίκαιο
Κληρονόμοι
Μεμούριδες
Περιουσία
Κτήματα
Αμπέλι
Γρόσια
Διανομή περιουσίας


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.