Κανάτι
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Κανάτι (EL)
Pitcher (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)
Κανάτι. Σώμα σφαιρικό με χαμηλό λαιμό και τριφυλλόσχημο στόμιο. Βάση χαμηλή, επίπεδη, ελαφρώς αποκλίνουσα. Λαβή πλατιά, ταινιωτή που προσφύεται κάτω από το χείλος και καταλήγει στο μέσον του σώματος σχηματίζοντας απόφυση. Γραπτή διακόσμηση μπλε χρώματος κοσμεί την όψη του αγγείου. Στο κέντρο σαïτόμορφο μοτίβο, που το εσωτερικό του καλύπτει δικτυωτή διαγράμμιση. Στις δυο πλευρές του κάθετη κυματιστή γραμμή, που τονίζεται εναλλάξ με μικρές καμπύλες γραμμές. Δεξιά και αριστερά μεγάλες σπείρες που στο πάνω μέρος σχηματίζουν απροσδιόριστο κόσμημα εν είδει φτερού. Υπόλευκο επίχρισμα καλύπτει το αγγείο. Άχρωμη εφυάλωση καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια και το λαιμό εσωτερικά. Αρκετές απολεπίσεις λόγω καύσης. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Chania (EN)

Κανάτα (EL)
Pitcher (EN)

Πηλός κίτρινος ανοικτός (EL)
Light yellow clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Διάμετρος: 10.4 εκ. Πλάτος: 3.3 εκ. Ύψος: 20.8 εκ. (EL)


1450 AD - 1549 AD




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

FX98E7



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.