Πυξίδα με πώμα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πυξίδα με πώμα (EL)
Pyxis with lid (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)
Πυξίδα με πώμα. Πώμα ακέραιο. Σώμα συγκολλημένο. Βάση επίπεδη δακτυλιόσχημη. Σώμα σφαιρικό. Χείλος επίπεδο, πεπλατυσμένο, φέρει τέσσερις οπές ανάρτησης. Πώμα κυκλικό, επίπεδο, φέρει τέσσερις οπές ανάρτησης και απολήγει σε κομβίο κυλινδρικό με κωνική απόληξη. Πηλός ωχρός. Το κάτω μέρος του σώματος διακοσμείται από πλατιά ζώνη μελανού χρώματος. Ακολουθούν δύο παράλληλες δακτυλιόσχημες ταινίες μελανού χρώματος και ζώνη με μοτίβο μελανού χρώματος κυνόδοντο. Στη συνέχεια, δύο ταινίες μελανού χρώματος και ζώνη με τέσσερις σειρές μελανές τεθλασμένες ταινίες και από πάνω δύο ταινίες μελανού χρώματος. Ακολουθεί ζώνη με ακιδωτό μοτίβο και μία ταινία μελανού χρώματος. Το χείλος είναι ολόβαφο, μελανού χρώματος. Το πώμα εξωτερικά φέρει διάκοσμο από δακτυλιόσχημη ταινία. Το πώμα εξωτερικά φέρει διάκοσμο από δακτυλιόσχημη ταινία με λοξές μελανές γραμμές ενώ το υπόλοιπο τμήμα του είναι ολόβαφο με μελανό χρώμα, με αρκετές απώλειες χρώματος. Στο κομβίο απώλεια ζωγραφικής επιφάνειας. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Corinth (EN)

Πυξίδα (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Pyxis (EN)

Πηλός (EL)
Clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)

Διάμετρος: 10.1 εκ. Ύψος: 9.3 εκ. (EL)


850 BC - 801 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

UO3Z2R



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.