Επιστολή του Ν.Πολίτη σχετικά με την ελληνική μετανάστευση στην Αιθιοπία και τη σχετική συμφωνία που υπογράφηκε στην Αδδίς Αμπέμπα στις 28 Μαρτίου 1931.

Επιστολή του Ν.Πολίτη σχετικά με την ελληνική μετανάστευση στην Αιθιοπία και τη σχετική συμφωνία που υπογράφηκε στην Αδδίς Αμπέμπα στις 28 Μαρτίου 1931.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ν.Πολίτη σχετικά με την ελληνική μετανάστευση στην Αιθιοπία και τη σχετική συμφωνία που υπογράφηκε στην Αδδίς Αμπέμπα στις 28 Μαρτίου 1931. (EL)

Πολίτης, Νικόλαος (1872-1942) (EL)

Αναφέρεται στη συζήτηση του με τον Αυτοκράτορα της Αιθιοπίας για τα πλεονεκτήματα της μετανάστευσης Ελλήνων στη χώρα του και στην υπογραφή σχετικής συνθήκης. Καταγράφει το ιστορικό της υπογραφής της συμφωνίας και τις τροποποιήσεις που έγιναν στο κείμενο της. Επισυνάπτει 2 συμπληρωματικές συμφωνίες με την Αιθιοπία και ένα αντισχέδιο συμπληρωματικής συμφωνίας που προτάθηκε από την Αιθιοπία. (EL)
Περιέχει αποσπάσματα στα γαλλικά. (EL)

Επιστολή (EL)


1931 Απρίλιος 11 (EL)


Απόδημοι (EL)
Μετακινήσεις πληθυσμών Μετανάστευση (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με την Αιθιοπία (EL)
Αδδίς Αμπέμπα (EL)
Σελασσιέ, Χαϊλέ- Αυτοκράτορας της Αιθιοπίας- 1892-1975 (EL)
Διεθνείς πράξεις (πρωτόκολλα, συμβάσεις, συνθήκες) (EL)
Αιθιοπία (EL)
Απόδημος Ελληνισμός (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 059~54



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.