Υπόμνημα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σχετικά με τηλεγράφημα των Αλ. Σβώλου, Δ. Παρτσαλίδη και Γ. Σιάντο προς τους Σ. Βενιζέλο, Αλ. Μυλωνά, Γ. Σακαλή και Κ. Ρέντη με το οποίο τους ενημερώνουν ότι δεν επιμένουν πλέον στην παραίτηση του Γ. Παπανδρέου.

Υπόμνημα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σχετικά με τηλεγράφημα των Αλ. Σβώλου, Δ. Παρτσαλίδη και Γ. Σιάντο προς τους Σ. Βενιζέλο, Αλ. Μυλωνά, Γ. Σακαλή και Κ. Ρέντη με το οποίο τους ενημερώνουν ότι δεν επιμένουν πλέον στην παραίτηση του Γ. Παπανδρέου.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Υπόμνημα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σχετικά με τηλεγράφημα των Αλ. Σβώλου, Δ. Παρτσαλίδη και Γ. Σιάντο προς τους Σ. Βενιζέλο, Αλ. Μυλωνά, Γ. Σακαλή και Κ. Ρέντη με το οποίο τους ενημερώνουν ότι δεν επιμένουν πλέον στην παραίτηση του Γ. Παπανδρέου. (EL)

Πρεσβεία της Βρετανίας στην Ελλάδα (EL)

Αναφέρεται μήνυμα των Αλ. Σβώλου, Δ. Παρτσαλίδη και Γ. Σιάντο προς τους Σ. Βενιζέλο, Αλ. Μυλωνά, Γ. Σακαλή και Κ. Ρέντη με το οποίο τους ενημερώνουν ότι δεν επιμένουν πλέον στην παραίτηση του Γ. Παπανδρέου κατόπιν της απάντησής του σε προηγούμενο μήνυμά τους, θεωρώντας πως το πρόσωπό του δεν θα αποτελούσε εμπόδιο για την εθνική ενότητα. Επίσης, ζητούν τη μεσολάβησή τους για την ταχύτερη άφιξη των συντρόφων τους υπουργών στο Κάιρο καθώς και την αποφυγή των δηλώσεων από την κυβέρνηση κατά το μεσοδιάστημα. (EL)

Υπόμνημα (EL)

Αγγλική Πρεσβεία (Κάιρο) (EL)


1944 Αύγουστος 17 (EL)


Ρέντης Κωνσταντίνος Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακείου (EL)
Μυλωνάς Αλέξανδρος Υπουργός Ναυτικών (EL)
Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής (EL)
Σακαλής Γεώργιος Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου (EL)
Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 1944 (EL)
Εθνική ενότητα (EL)
Σιάντος Γεώργιος Γραμματέας των Εσωτερικών της ΠΕΕΑ 1890 - 1947 (EL)
Παρτσαλίδης Δημήτριος Γενικός Γραμματέας ΕΑΜ 1903 - 1980 (EL)
Βενιζέλος Σοφοκλής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Μέσης Ανατολής (EL)
Παραίτηση (EL)
Κυβέρνηση Παραίτηση (EL)
Σβώλος Αλέξανδρος Πρόεδρος της ΠΕΕΑ 1892 - 1956 (EL)
Κυβέρνηση Συμμετοχή (EL)



Κείμενο/PDF

Αγγλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 006~183



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.