δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : Public Domain CC0
Ελεύθερο από Περιορισμούς Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το έργο εικονίζει μια άποψη του πάρκου της αγίας Βαρβάρας στη Δράμα με την παλιά καπναποθήκη Σπήλερ στο βάθος (η οποία από το 2016 έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο). Η πλατεία της αγίας Βαρβάρας με τα γάργαρα νερά που τη διατρέχουν από τις πηγές της περιοχής αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο Παναγιώτης Γράββαλος (1933-2014) έχει αποτυπώσει το τοπίο και το κτήριο με φωτογραφική διάθεση και έντονο ρεαλισμό. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το φουντωτό δέντρο στα δεξιά, το οποίο εικονίζεται αποσπασματικά, όπως συμβαίνει σε φωτογραφικές λήψεις. Το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς, καθώς και οι αντανακλάσεις που διακρίνονται στην επιφάνεια του νερού προσδίδουν στο έργο την αίσθηση του βάθους και της τρίτης διάστασης. Τέλος, η ακρίβεια και η αυστηρότητα της γραμμής και των περιγραμμάτων εκτιμώνται στην αποτύπωση λεπτομερειών, όπως στα παράθυρα.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.