Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος
Παπαγεωργίου, Απόστολος (EL)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης είναι ένα υπέροχο νεοκλασικό που έχει γίνει με σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ και φιλοξενεί τους αναρίθμητους θησαυρούς της αρκαδικής αρχαιότητας. Παλιότερα στεγαζόταν εδώ το Νοσοκομείο της Ευαγγελίστριας. Στην είσοδο του Μουσείου υποδέχονται τον επισκέπτη 50 επιτύμβιες στήλες και επιγραφές. Υπάρχουν τρεις αίθουσες με γλυπτά και ανάγλυφα, τόσο αρχαϊκά όσο και ρωμαϊκά. Μία αίθουσα φιλοξενεί διάφορα ιερά αντικείμενα από όλο το φάσμα της αρκαδικής ιστορίας. Μία άλλη αίθουσα είναι αφιερωμένη στην επιγραφική ιστορία και τα δείγματα πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ψηφίσματα, συμβάσεις και λοιπές μαρτυρίες. Οι ανασκαφές στο Σακοβούνι Καμενίτσας έφεραν στο φως σπουδαία νεολιθικά και πρωτοελλάδικά σκεύη της καθημερινότητας. Υπάρχουν επίσης δείγματα Υστερομυκηναϊκών και Υπομυκηναϊκών χρόνων από το Παλαιόκαστρο της Γόρτυνας τα οποία βρίσκονται πια στο Μουσείο. Υπάρχει μεγάλο πλήθος ειδωλίων, σπάνιας τεχνοτροπίας, ο γνωστός ντόπιος ψευδόστομος αμφορέας από τη Γόρτυνα και πλήθος άλλων εκθεμάτων. (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)


Τρίπολη Αρκαδίας


2011-11-11


αρχιτεκτονική


Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης

http://services.tripoli.evolution-isa.gr/tripoli/item/2595
http://hdl.handle.net/11725/0001002595



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.