Ασκηταριό Αγίου Βασιλείου στο Λουκά Αρκαδίας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια ΔιανομήΑσκηταριό Αγίου Βασιλείου στο Λουκά Αρκαδίας (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος

Το Ασκηταριό του Αγίου Βασιλείου είναι σπηλαιώδης ιερή κατασκευή στο Λουκά Αρκαδίας. Ο Λουκάς της Αρκαδίας είναι άλλο ένα τοπωνύμιο που απηχεί τη σχέση της περιοχής με το φως. Βρίσκεται 14 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στην καρδιά της Μαντινείας. Ο χώρος φέρεται να έχει κατοικηθεί παλαιώθεν, κρίνοντας από τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα διαφορετικών εποχών. Εικάζεται ότι υπήρχε στην περιοχή ιερό της Δήμητρας. Βρίσκεται σχεδόν γαντζωμένο στον απότομο βράχο. Το ίδιο σπήλαιο πρέπει να φιλοξενούσε και στην αρχαιότητα ιερές πρακτικές. Η θέα είναι απρόσκοπτη, με το Μαίναλο μπροστά του. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς τελείται Θεία Λειτουργία στο μικρό ναό με την αρωγή και της Ελληνικής Εταιρείας Διάσωσης Αρκαδίας. Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην κατανυκτική εμπειρία. (EL)

Δήμος Τρίπολης


αρχιτεκτονική


Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης

Λουκάς Αρκαδίας


2014-07-09


Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.