δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Την πρώτη ημέρα των Δελφικών Εορτών, το 1927 και το 1930 αντίστοιχα, ο Άγγελος και η Εύα Σικελιανού συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα την τραγωδία του Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης. Η φωτογραφία συνιστά στιγμιότυπο της παράστασης από τις Δεύτερες Δελφικές Εορτές και αποτυπώνει τα μέλη του χορού των Ωκεανίδων παραταγμένα διαδοχικά σε χορευτική κίνηση να ακουμπούν στη στήλη που είναι στημένη στο αφαιρετικό σκηνικό που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Γεώργιος Κοντολέων, αποτελούμενο από ένα χαμηλό επίπεδο από τσιμέντο, το οποίο κατέληγε σε τέσσερις σειρές σκάλες. Στο φόντο αναπτύσσεται το επιβλητικό δελφικό τοπίο με τις κορυφές του όρους Κίρφη.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.