δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Στην ενότητα των φωτογραφιών από την επίσκεψή του σε μια σειρά ευρωπαϊκών πόλεων στα τέλη του ΄60, ο Στυλιανού ασκήθηκε στη φωτογραφία δρόμου. Η φωτογραφία συλλαμβάνει την κίνηση ενός ηλικιωμένου άντρα που διασχίζει με γρήγορο ρυθμό μια λεωφόρο. Με ένα τρόπο παράδοξο η ώριμη ηλικία μοιάζει στη φωτογραφία να δρασκελίζει γοργά τον χώρο ενώ η νεότητα, με τη μορφή των μανεκέν της βιτρίνας, είναι εγκλωβισμένη σε μια βιτρίνα. Τη σκηνή συμπληρώνει το ευδιάκριτο μάτι που διακρίνεται σε επιγραφή του καταστήματος, μια έμμεση αναφορά στην όραση, που γίνεται όλο και πιο κυρίαρχη αίσθηση στην αντίληψη του σύγχρονου κόσμου. Ο Στυλιανού αφήνεται να γοητευτεί από την ορμή της εφήμερης στιγμής και τα πιο περίπλοκα συμφραζόμενα των ευρωπαϊκών δρόμων.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.