δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-SA 4.0
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
Η ζωή είναι ωραία
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα
Benigni, Roberto
Cerami, Vincenzo
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα
Cerami, Vincenzo
Benigni, Roberto
Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου ένας Ιταλός βιβλιοπώλης, εβραϊκής καταγωγής, συλλαμβάνεται και στέλνεται με το μικρό του γιο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Εκεί, για να προστατεύσει το παιδί απ' όσα τραγικά συμβαίνουν, τον πείθει ότι το στρατόπεδο και οι άνθρωποι που ζουν μέσα -καλοί και κακοί- είναι ένα γιγαντιαίο παιχνίδι που αν το κερδίσει, θα ανταμειφθεί με ένα τανκ.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.