δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Άρθρο της εφημερίδας \"Θράκη\" 20/06/1875 που αναφέρεται στο Διάταγμα παύσεως του Σπ. Βαλαωρίτη από την θέση του πρέσβεως στο Λονδίνο και την υποχρέωσή του να διαβιβάσει τη διεύθυνση της πρεσβείας στον Γραμματέα. Ωστόσο, επειδή ο ίδιος δεν επέδωσε τα ανακλητήριά του στη Βασίλισσα, θεωρείται ακόμη πρέσβης και για αυτό δεν παρέδωσε τη διεύθυνση στον γραμματέα. Αναγκάστηκε έτσι η ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει την Αγγλική πρεσβεία στην Αθήνα για την παύση του ώστε να μην αναγνωρίζεται πλέον πρέσβης από την αγγλική κυβέρνηση.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.