δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Άρθρο της εφημερίδας \"L' independence Hellenique\", 27/08/1870, το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο που εκδόθηκε από τον Ι. Γεννάδιο στο Λονδίνο, σχετικά με το περιστατικό των σφαγών στο Δήλεσι. Εξαίροντας τη φιλοπατρία και το αίσθημα εθνικού καθήκοντος του Γενναδίου, το άρθρο αναφέρεται στον τρόπο που ο Γεννάδιος αντέκρουσε τις κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, θεωρώντας παράλληλα απαράδεκτο πως ο πατριωτισμός του, τού κόστισε τη θέση που είχε ως εργαζόμενος στο εμπορικό κατάστημα ενός Έλληνα, του Ράλλη.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.