δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
Άρθρο που εξηγεί τη αλλαγή στάσης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για την Ρωσία,"Pall Mall Gazette" 28/01/1876
(EL)
Άρθρο της εφημερίδας \"Pall Mall Gazette\" 28/01/1876 που σημειώνει την αλλαγή στάσης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα απέναντι στη Ρωσία. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας από την Αθήνα περιγράφει την υποδοχή που επιφύλασσαν στο παρελθόν οι Έλληνες στη Ρωσική βοήθεια που έφτανε στο λιμάνι του Πειραιά ενώ τώρα σημειώνονται διαμάχες μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων ναυτικών. Οι ελληνικές εφημερίδες έχουν αποκλειστεί από τις ρωσικές, η ρωσική St. Petersburg Gazette στη Γερμανία κατηγορεί τους Έλληνες για αχαριστία απέναντι στους Ρώσους. Οι ελληνικές εφημερίδες απαντούν ότι έχουν κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ Ρώσων και Σλάβων. Παρά τις διαφωνίες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, ο ανταποκριτής καταλήγει πως η διατήρηση φιλικών σχέσεων με τις γείτονες χώρες είναι σημαντική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Έλληνες ξεχνούν τα δικαιώματά τους, και όταν έρθει η ώρα θα τα διεκδικήσουν και θα εκδικηθούν για τη στάση των Σλάβων, Αυτό, σημειώνει, είναι το γενικό αίσθημα που κυριαρχεί στην Αθήνα.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.