δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Καρτελίδιο με επικολλημένο δοκίμιο του ΦΠΗΚ της αναμνηστικής έκδοσης για τον ένα χρόνο χωρίς τη Μελίνα Μερκούρη. Στην αριστερή σελίδα του recto και πάνω σε λευκό βάθος προβάλλεται η μπροστινή όψη του φακέλου. Στο αριστερό τμήμα της εμπρόσθιας όψης του εικονίζεται παράσταση με δύο Καρυάτιδες και ανάμεσά τους τη φράση της Μελίνας: Εκείνο που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο είναι η Ελλάδα. Στην κάτω πλευρά βρίσκεται το λογότυπο των ΕΛΤΑ με την κεφαλή του Ερμή με τον πτερυγοφόρο πέτασο εντός ταχυδρομικής σάλπιγγας και η επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ |ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Η επιφάνεια στα δεξιά φέρει σε φωτοτυπία τα 4 γραμματόσημα της σειράς (χωρίς οδοντώσεις, όλα οριζόντιας διάταξης, εκτός από το τέταρτο) και σε διαφάνεια το αποτύπωμα της ειδικής σφραγίδας με την οποία είναι από κοινού σφραγισμένα.: 1. Η πορεία της Μελίνας Μερκούρη ως αντιστασιακού, 2. Η πορεία της Μελίνας Μερκούρη ως πολιτικού, 3. Η πορεία της Μελίνας Μερκούρη ως ηθοποιού, 4. Ελεύθερη σύνθεση. Υπάρχουν η υπογραφή του καλλιτέχνη και ιδιόχειρες υπογραφές του εποπτικού - διοικητικού συμβουλίου με την ημερομηνία 2.21995, ο τίτλος και οι δραστηριότητες της εκτυπωτικής εταιρείας στην αγγλική γλώσσα.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.