use the file or the thumbnail according to the license: CC BY-NC 4.0
Attribution-NonCommercial
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΜΑΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(EL)
AMALOS GEORGIOS PATISSERIE
(EN)
ΑΓΝΩΣΤΟ
(EL)
UNKNOWN
(EN)
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- Διώροφο πετρόκτιστο κτίριο με επίπεδο δώμα που στο ισόγειό του λειτουργούσε ζαχαροπλαστείο όπου παρασκεύαζε παραδοσιακά σπιτικά γλυκά . Η επικάλυψη είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο Γ. Αμαλος είχε πάει στην Πόλη και έμαθε την τέχνη του μπακλαβά και του κανταϊφιού. Επιστρέφοντας στην Νίσυρο άνοιξε το ζαχαροπλαστείο. Το καταίφι το έψηνε σε μαγκάλι. Σε ένα μεγάλο τρυπιτό σκεύος έριχναν τον χυλό και με κυκλικές κινήσεις ο χυλός απομακρυνόταν.
(EL)
INDUSTRIAL FACILITY- Two-storey stone building with a flat roof, on the ground floor of which there was a pastry shop where traditional homemade sweets were made. The covering is made of reinforced concrete. G. Amalos had gone to Istanbul and learned the art of baklava and kadaifi. Returning to Nisyros, he opened the pastry shop. The kataifi was grilled. They poured the porridge into a large perforated vessel and with circular movements the porridge was removed.
(EN)