use the files or the thumbnails according to the license: CC BY-NC 4.0
Attribution-NonCommercial
«ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΑΝΟΥ»- ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥΜΑΔΑΣ
(EL)
"PARIANOS' CAFE"- SOUMADA PRODUCTION
(EN)
ΑΓΝΩΣΤΟ
(EL)
UNKNOWN
(EN)
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- Διώροφο λιθόκτιστο κτίριο δίχωρο στο ισόγειο, μπροστά ήταν το καφενείο και πίσω το εργαστήρι. Στον όροφο ήταν η κατοικία του ιδιοκτήτη. Γνωστό ως το «Καφενείο του Παριανού» το εργαστήρι αυτό παρήγαγε σουμάδα ρόφημα από αμύγδαλα καθώς και γλυκά του κουταλιού, γλυκά του ταψιού, πορτοκαλάδες, λεμονάδες και παστελαριές. Τυρί και κάππαρη παρασκεύαζε αποκλειστικά για την κατανάλωση του καφενείου. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που την ξεκίνησε ο πατέρας της σημερινής ιδιοκτήτριας η οποία συνεχίζει σήμερα την τέχνη του έχοντας εκσυγχρονίσει τα μηχανήματα παραγωγής.
(EL)
INDUSTRIAL FACILITY- Two-storey stone-built building with two rooms on the ground floor, in front was the cafe and behind was the workshop. The owner's residence was on the first floor. Known as the "Cafe of Parianos", this workshop produced sumada drink from almonds as well as spoon sweets, pan sweets, orange groves, lemonades and pastries. It prepared cheese and capers exclusively for the consumption of the cafe. It is a family business that started by the father of the current owner who continues his art today having modernized the production machinery.
(EN)