use the file or the thumbnail according to the license: CC BY-NC 4.0 Attribution-NonCommercial
ΠΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΑΔΙΟΥ- ΠΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
(EL)
COSTADIOS PRESSES - WINE PRESSES
(EN)
ΑΓΝΩΣΤΟ
(EL)
UNKNOWN
(EN)
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- Διώροφο λιθόκτιστο κτίριο με ξύλινη δίρριχτη κεραμοσκεπή. Στο ισόγειο λειτουργούσαν πατητήρια κρασιού από τον Κωσταδιό (Κώστα) Φωτάρα, ενώ ο Α’ όροφος ήταν το σπίτι του. Στο εσωτερικό του Ισογείου υπήρχαν κτιστές γούρνες-πατητήρια ,οι οποίες πρόσφατα κατά την ανακαίνιση καταστράφηκαν. Τα σταφύλια τα πατούσαν με τα πόδια εποχιακοί εργάτες και παιδιά. Τα προμηθευόταν από Ρόδο και Κω. Η μεταφορά τους γινόταν με τα τοπικά καΐκια. Το κρασί αποθήκευαν σε ξύλινα βαρέλια τα οποία αγόραζαν από τους τοπικούς βαρελοποιούς. Αγοραστικό κοινό ήταν οι τοπικές ταβέρνες και ιδιώτες. Πριν από το πάτημα των σταφυλιών ,κάθε χρόνο ξέπλεναν τα βαρέλια στο Γυαλό.
(EL)
INDUSTRIAL FACILITY- Two-storey stone-built building with a wooden gable roof. On the ground floor, wine presses operated by Kostadios (Kostas) Fotaras, while the first floor was his house. Inside the ground floor there were brick troughs-presses, which were recently destroyed during the renovation. The grapes were trampled by seasonal workers and children. He supplied them from Rhodes and Kos. They were transported by local boats. The wine was stored in wooden barrels which they bought from the local barrel makers. Buyers were local taverns and private individuals. Before pressing the grapes, every year the barrels were washed in Gyalos.
(EN)