Κάλτσες (ζεύγος) - περικνημίδες μάλλινες πλεκτές σε χρώματα μπλε, μαύρο και λευκό, με γεωμετρικά σχέδια, με κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο λευκό μοτίβο και έναν μικρό λευκό ρόμβο με σταυρό στο κέντρο. Σαρακατσάνικες

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Attribution-NonCommercial-NoDerivativesΚάλτσες (ζεύγος) - περικνημίδες μάλλινες πλεκτές σε χρώματα μπλε, μαύρο και λευκό, με γεωμετρικά σχέδια, με κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο λευκό μοτίβο και έναν μικρό λευκό ρόμβο με σταυρό στο κέντρο. Σαρακατσάνικες (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπλε, μαύρο, υπόλευκο. (EL)
περικνημίδες μάλλινες πλεκτές. Αποτελούνται από ένα φύλλο με ένα άνοιγμα κάτω και ένα άνοιγμα μεγαλύτερο επάνω. Στην μπροστά όψη φέρουν κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο λευκό με μοτίβα αγκύλης και παρένθεσης στις κεραίες και στις άκρες κάθε κεραίας ένα σταυρουδάκι. Στο κέντρο του σταυρού υπάρχει μικρότερος ρόμβος με ένα λευκό σταυρουδάκι στο κέντρο. Πλαισιώνεται από ζώνη με λευκά τρίγωνα επαναλαμβανόμενα και ζώνη με λευκή ζικ-ζακ γραμμή. Σε χρώμα λευκό με μαύρο και μπλε κάμπο. Παρατηρ (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

μαλλί (EL)
ενδύματα/ (EL)
εξαρτήματα (EL)
σαρακατσάνοι (EL)
ενδυμασία (EL)
πλεκτική (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Image

image/jpeg

Greek

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10521*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)