Κάλτσες (ζεύγος) - περικνημίδες μάλλινες πλεκτές σε χρώμα λευκό με μπλε-μαύρο και καφέ κάμπο, γεωμετρικά σχέδια, με κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο με τετραγωνισμένο κέντρο με ένα σταυρό και τριγωνικές άκρες των κεραιών με σταυρουδ

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Attribution-NonCommercial-NoDerivativesΚάλτσες (ζεύγος) - περικνημίδες μάλλινες πλεκτές σε χρώμα λευκό με μπλε-μαύρο και καφέ κάμπο, γεωμετρικά σχέδια, με κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο με τετραγωνισμένο κέντρο με ένα σταυρό και τριγωνικές άκρες των κεραιών με σταυρουδ (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Κατάσταση: πολύ καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπλε-μαύρο, καφέ, υπόλευκο. (EL)
περικνημίδες μάλλινες πλεκτές. Αποτελούνται από ένα φύλλο με ένα άνοιγμα κάτω και ένα άνοιγμα μεγαλύτερο επάνω. Σε χρώμα λευκό με μπλε-μαύρο και καφέ κάμπο. Στην μπροστά όψη φέρουν κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο με τετραγωνισμένο κέντρο με ένα σταυρό και τριγωνικές άκρες των κεραιών με σταυρουδάκι· πλαισιώνεται περιμετρικά από τρεις ζώνες: οδοντωτής γραμμής, τεθλασμένης γραμμής με σταυρουδάκια στην επάνω και κάτω γωνία και ζώνης με εναλλασσόμενα λευκά και καφέ σταυρουδάκια.Εγγύς του (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

μαλλί (EL)
ενδύματα/ (EL)
εξαρτήματα (EL)
σαρακατσάνοι (EL)
ενδυμασία (EL)
πλεκτική (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Image

image/jpeg

Greek

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10554*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)