Κάλτσες (ζεύγος) - περικνημίδες μάλλινες πλεκτές σε χρώμα λευκό με μπλε-μαύρο και καφέ κάμπο, γεωμετρικά σχέδια, με κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο με τετραγωνισμένο κέντρο με ένα σταυρό και τριγωνικές άκρες των κεραιών με σταυρουδ

Κάλτσες (ζεύγος) - περικνημίδες μάλλινες πλεκτές σε χρώμα λευκό με μπλε-μαύρο και καφέ κάμπο, γεωμετρικά σχέδια, με κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο με τετραγωνισμένο κέντρο με ένα σταυρό και τριγωνικές άκρες των κεραιών με σταυρουδ
see the original item page
The hyperlink to the item page in the institutional repository is temporally not available due to maintenance works in the repository’s web site*
download the main file
from the Preservation Service of EKT.
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives
CC_BY_NC_ND



Κάλτσες (ζεύγος) - περικνημίδες μάλλινες πλεκτές σε χρώμα λευκό με μπλε-μαύρο και καφέ κάμπο, γεωμετρικά σχέδια, με κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο με τετραγωνισμένο κέντρο με ένα σταυρό και τριγωνικές άκρες των κεραιών με σταυρουδ (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

περικνημίδες μάλλινες πλεκτές. Αποτελούνται από ένα φύλλο με ένα άνοιγμα κάτω και ένα άνοιγμα μεγαλύτερο επάνω. Σε χρώμα λευκό με μπλε-μαύρο και καφέ κάμπο. Στην μπροστά όψη φέρουν κεντρικό μοτίβο ρόμβου που εσωκλείει σταυρόσχημο μοτίβο με τετραγωνισμένο κέντρο με ένα σταυρό και τριγωνικές άκρες των κεραιών με σταυρουδάκι· πλαισιώνεται περιμετρικά από τρεις ζώνες: οδοντωτής γραμμής, τεθλασμένης γραμμής με σταυρουδάκια στην επάνω και κάτω γωνία και ζώνης με αντωπές γραμμές αραισής οδόντωσης που εσωκλείουν κα (EL)
Κατάσταση: πολύ καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπλε-μαύρο, καφέ, υπόλευκο. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

μαλλί (EL)
ενδύματα/ (EL)
εξαρτήματα (EL)
σαρακατσάνοι (EL)
ενδυμασία (EL)
πλεκτική (EL)

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Greek

Image

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

image/jpeg




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)