Κάλτσες - ζεύγος, μάλλινες, υπόλευκες κάλτσες με κεντημένο μεταξωτό διάκοσμο (τεθλασμένες γραμμές και ρόμβοι) και με καφέ μύτη και φτέρνα

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Attribution-NonCommercial-NoDerivativesΚάλτσες - ζεύγος, μάλλινες, υπόλευκες κάλτσες με κεντημένο μεταξωτό διάκοσμο (τεθλασμένες γραμμές και ρόμβοι) και με καφέ μύτη και φτέρνα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

ψηλές, μάλλινες κάλτσες, πλεκτές με βελόνα πλεξίματος. Αποτελούνται από ενιαίο υπόλευκο φύλλο με καφέ μύτη και φτέρνα. Στο άνοιγμα κάθε κάλτσας υπάρχει λεπτό, πλεχτό κορδόνι για να στερεώνεται η κάλτσα στη γάμπα. Στο ύψος του αστραγάλου, στα δύο πλαινά, ένα κεντημένο γεωμετρικό μοτίβο ( τέσσεροις ρόμβοι στα άκρα και στο κέντρο ένα μοτίβο σε σχήμα "Χ") σε κάθε πλευρά, δουλεμένο με χρυσοκλωστή, και μεταξωτά νήματα σε κόκκινο και μπλε χρώμα. Στο κου ντε πιε έχει δύο παράλληλες, κατακόρυφες, τεθλασμένες γραμμές δουλεμένες με αλυσιδοβελονιά, χρυσοκλωστή και μπεζ μεταξωτό νήμα. Στο κέντρο φέρει το ίδιο μοτίβο με αυτά στον αστράγαλο. Στην μύτη, στην μπροστινή όψη, έχει πολύχρωμο κέντημα στην πλέξη σε μαύρο , κίτρινο, κόκκινο, μπλε, πράσινο και μωβ χρώμα. Στην πίσω όψη έχει στην πλέξη διαγώνιες μαύρες ρίγες. Στην φτέρνα, στην πάνω όψη, έχει τις ίδιες τεθλασμένες γραμμές σε μικρότερο μέγεθος και σε μαύρο φόντο έχει κεντημένα μοτίβα σε σχήμα "Χ", με μεταξωτά νήματα σε ροζ, μωβ, κίτρινο και κόκκινο χρώμα. Στο τελείωμα (EL)
Κατάσταση: μέτρια. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: . ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: υπόλευκο, καφέ, μαύρο. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

ζεύγος (EL)
κέντημα (EL)
μάλλινο (EL)
ενδυμασία (EL)
πλεκτική (EL)
χρυσοκλωστή (EL)
pair of socks (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Image

image/jpeg

Greek

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/11451*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)