ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΤΛΑΝΤΑ 1996

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ολυμπιακό Μουσείο   

Αποθετήριο :
Συλλογή Ολυμπιακού Μουσείου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΤΛΑΝΤΑ 1996 (EL)

Άγνωστος Δημιουργός (EL)

Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης (EL)
Inventory number ΟΜ-00000706ΟΜ-00000706 (EL)
Αναμνηστικά Ολυμπιακά Νομίσματα για τον Αιώνα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Κασετίνα με 2 νομίσματα, αξίας 1 δολαρίου έκαστο, προφυλαγμένα σε διάφανη πλαστική θήκη. Συνοδεύονται από Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας Βρίσκονται σε βελούδινη θήκη με το διακριτικό των μεταλλίων των ΗΠΑ στο εξωτερικό, έναν. Στο εσωτερικό έχει κορδέλα με τα χρώματα της σημαίας και ως επιγραφή το σήμα και τις λέξεις UNITED STATES MINT. Η μία όψη είναι κοινή και για τα δύο νομίσματα. Περιφερειακά γράφει UNITED STATES OF AMERICA WJK ONE DOLLAR TJF, στο κέντρο έχει δύο ενωμένα χέρια, το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα και την επιγραφή E PLURIBUS UNUM,ATLANTA P. Το ένα νόμισμα στην έτερη όψη έχει: έναν αθλητή της ενόργανης με με τα χέρια σε έκταση και έναν αθλητή της ενόργανης σε κρίκους, τα αρχικά JCS και TDR, την επιγραφή USA με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων και την φράση IN GOD WE TRUSΤ. Περιφερειακά έχει την επιγραφή LIBERTY. Το δεύτερο νόμισμα στην έτερη όψη έχει: μία αθλήτρια δρομέα με συνοδό, το σήμα των Παραολυμπιακών Αγωνων 1996, την επιγραφή IN GOD WE TRUST. Περιφερειακά υπάρχει η επιγραφή TRIUMPH OF THE HUMAN SPIRIT PARALYMPICS JCS TDR LIBERTY 1995. (EL)

Κυριακή Ουδατζή (EL)

Αναμνηστικό νόμισμα (EL)

Ατλάντα

2014-07-22T00:00:00.000+03:00


1996


Ολυμπιακοί Αγώνες
Αναμνηστικό νόμισμα


Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης (EL)

Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης

Εικόνα

Μη γλωσσολογικό περιεχόμενο - Μη εφαρμόσιμο

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0) (EL)
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0): Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης (EL)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el

http://hdl.handle.net/11525/DOI-6830*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.