Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια ΔιανομήΟικία Συναδινού (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος

Η Οικία Συναδινού είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο θεατρικός συγγραφέας Θεόδωρος Συναδινός και βρίσκεται στην Τρίπολη. Είναι ένα αξιόλογο νεοκλασικό, αρχοντικό, μιας και η οικογένειά του ήταν ιδιαίτερα εύπορη. Το σπίτι είναι διώροφο. Στο ισόγειο παλαιότερα στεγάζονταν καταστήματα και η καθεαυτό οικία ήταν στον 1ο όροφο. Πρόκειται για ένα κλασικό δείγμα της παλιάς, αρχοντικής Τρίπολης. Ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος των γραμμάτων γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1878. Φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά νωρίς εργάστηκε ως δημοσιογράφος δίπλα στον Βλάση Γαβριηλίδη. Ως συγγραφέας συνεργάστηκε με όλους τους σημαντικούς θιάσους του 20ου αιώνα και με τις μεγάλες κυρίες Κυβέλη και Κοτοπούλη. Πιο γνωστό έργο του είναι ο Καραγκιόζης, που υπήρξε και μεγάλη επιτυχία της Κοτοπούλη. Την δεκαετία του 1930 διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και, μετά τον πόλεμο, Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 1932 έως το 1946 διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Ήταν εκδότης πολλών εφημερίδων και περιοδικών. Η θεατρική του παραγωγή ανέρχεται σε 58 έργα. Συνέγραψε όμως και δοκίμια, όπως και την Ιστορία της Νεοελληνικής Μουσικής. (EL)

Δήμος Τρίπολης


αρχιτεκτονική


Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης

Τρίπολη, Αρκαδία (Νομός), Ελλάδα
Tripoli, Arcadia (Prefecture), Greece


2014-07-09


Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.