Βλαχέρνα Αρκαδίας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Βλαχέρνα Αρκαδίας (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος
Παπαγεωργίου, Απόστολος (EL)

Η πανέμορφη Βλαχέρνα, με το όνομα που απηχεί το βυζαντινό της παρελθόν, φωλιάζει στο Μαίναλο στα 954 μέτρα ύψος. Η παλαιότερη ονομασία ήταν Μπεζενίκος, όπως και το γνωστό κάστρο. Με γερά πέτρινα σπίτια και εκκλησιές αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής συνοίκησης. Όλη τη διάρκεια του χρόνου δέχεται πλήθος επισκεπτών που θέλουν να ανακαλύψουν την ομορφιά της παράδοσης. Ο Άγιος Αθανάσιος, η κεντρική εκκλησιά της Βλαχέρνας είναι ένα εξαίρετο δείγμα πέτρινης ναοδομίας. Με έδρα τη Βλαχέρνα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την ξακουστή Μονή Ελεούσας και την Παναγιά της Βλαχέρνας, όπως και την Παναγιά την Καταφυγιώτισσα, μέσα σε σπήλαιο. Πολύ κοντά στο δρόμο προς την Καμενίτσα βρίσκεται το άλλο κάστρο της περιοχής, το Αγγελόκαστρο. Η Βλαχέρνα είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, με τις πάμπολλες ταβέρνες της που διαγωνίζονται ευγενικά σε ποιότητα και εξυπηρέτηση. Εξαιρετική επίσης είναι και η φιλοξενία στα καταλύματα. Το χωριό αντικρίζει προνομιακά τις όμορφες ελατοσκέπαστες κορυφές και δροσίζεται από άφθονα και γάργαρα νερά. Πρόκειται για ένα σπάνιας ομορφιάς πόλισμα που προσφέρεται για απόδραση και στοχασμό, αλλά και για αυθεντικές απολαύσεις. (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)


Αλωνίσταινα Αρκαδίας


2011-11-30




Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης

http://hdl.handle.net/11725/0001002873
http://services.tripoli.evolution-isa.gr/tripoli/item/2873



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.