Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια ΔιανομήΧρυσοβίτσι Αρκαδίας (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος

Το Χρυσοβίτσι είναι από τα πιο ιστορικά χωριά της Αρκαδίας. Βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά της Τρίπολης και σε απόσταση 21 χιλιομέτρων. Έχει και αυτό κηρυχτεί παραδοσιακός οικισμός λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής του. Ως οργανωμένος οικισμός υπάρχει ήδη από το 15ο αιώνα. Αναφέρεται σε διάφορα έγγραφα είτε με λατινικούς χαρακτήρες είτε παραφθαρμένο σε Ξωβίτσι. Στην επανάσταση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, όντας ορμητήριο και στρατόπεδο των εξεγερμένων Ελλήνων. Εδώ είχε το ιδιαίτερο γραφείο του ο Γέρος του Μοριά με γραμματέα του τον Αναγνώστη Ζαφειρόπουλο από το Ζυγοβίτσι. Πολλά παλικάρια είχαν σα γενέτειρά τους το Χρυσοβίτσι, όπως ο ξακουστός Κουντάνης, ξάδερφος του Κολοκοτρώνη. Στο χωριό λειτουργεί σε παλιό εργοστάσιο ξυλείας το Μουσείο Δασικής Ιστορίας. (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης

Τρίπολη, Αρκαδία (Νομός), Ελλάδα
Tripoli, Arcadia (Prefecture), Greece


2011-11-30


Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.