Η Ζωφόρος του Παρθενώνα. Λίθος Ν XV

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
In Copyright (InC)

Σε καθεστώς Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Περιορισμένη ΧρήσηΗ Ζωφόρος του Παρθενώνα. Λίθος Ν XV (EL)
The Parthenon Frieze. Block S XV (EN)

Αριστερά σώζεται το μπροστινό μέρος του αλόγου με το κεφάλι και το δεξί πόδι του ιππέα (39), εν μέρει αποκρουσμένα. Στη συνέχεια εικονίζονται ο ιππέας (40), του οποίου το σώμα καλύπτεται από το άλογο του προηγούμενου ιππέα και το κεφάλι του ιππέα (41). Και οι δύο φορούν κράνος με επαυχένιο. Δεξιά διακρίνεται τελείως αποκρουσμένος ο ιππέας (42), του οποίου το πόδι και το μπροστινό μέρος του κορμού του αλόγου του εκτείνονται στον επόμενο λίθο XVI. (EL)
Preserved at the left, partly broken off, is the forepart of the horse of rider (39) with the horse’s head and the rider’s leg. Next is depicted horseman (40), whose body is concealed by the horse behind him, and horseman (41). They both wear helmets with neck-pieces. Finally, detectable at the right is horseman (42), whose leg together with the forepart of his horse’s body can be seen continuing on block XVI. (EN)

Γλυπτό (EL)
Sculpture (EN)442 - 438 π.Χ. (EL)
442 - 438 BC (EN)
Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (EL)
Acropolis Restoration Service (EN)

Εικόνα

image/jpeg (EN)

http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

http://repository.parthenonfrieze.gr/frieze/handle/10442/sxv
http://hdl.handle.net/10442/02/sxv
Ν XV
S XV*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.