Η Ζωφόρος του Παρθενώνα. Λίθος Ν XXII

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
In Copyright (InC)

Σε καθεστώς Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Περιορισμένη ΧρήσηΗ Ζωφόρος του Παρθενώνα. Λίθος Ν XXII (EL)
The Parthenon Frieze. Block S XXII (EN)

Πρόκειται για λίθο που αφαιρέθηκε για να δημιουργηθεί παράθυρο κατά τη μετατροπή του ναού σε εκκλησία. Έτσι δεν υπήρχε για να σχεδιασθεί από τον J. Carrey. Για την αποκατάστασή του βοηθούν τα σωζόμενα τμήματα των γειτονικών λίθων. Στο αριστερό μέρος του λίθου XXII πρέπει να ήταν το μπροστινό μέρος του ιππέα (55) του λίθου XXI, ενώ το δεξί μέρος μπορεί να συμπληρωθεί με το πίσω μέρος του αλόγου του ιππέα (56). (EL)
The block is missing, having been removed to make a window when the temple was turned into a church. It was no longer there for Carrey to record it. Yet the preserved parts of the adjoining blocks help in a restoration. At the left on block XXII there will have been the forepart of horseman (55) of block XXI. The right end can be restored with the hindquarters of the horse of rider (56). (EN)

Γλυπτό (EL)
Sculpture (EN)442 - 438 π.Χ. (EL)
442 - 438 BC (EN)
Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (EL)
Acropolis Restoration Service (EN)

Εικόνα

image/jpeg (EN)

http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

S XXII
http://repository.parthenonfrieze.gr/frieze/handle/10442/sxxii
Ν XXII
http://hdl.handle.net/10442/02/sxxii*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.